22 Ağustos 2010

Fırında Tavuk Türlüsü

22 Ağustos 2010
 Fırında Tavuk Türlüsü
Malzemeler
•    Yarım tavuk
•    1 paket mantar
•    5-6 adet yeşilbiber
•    3 adet domates
•    5-6 adet patates
•    2 adet soğan
•    2 kaşık zeytinyağı
•    1 çorba kaşığı salça
•    4-5 diş sarımsak
•    Tuz
•    Karabiber
•    Pul biber
•    Kekik
Yapılışı
Tavuklar temizlenip küçük parçalara bölünür, mantarlar yıkanıp kararmasınlar diye limon sürülür ve doğranır. Biberler, patatesler kuşbaşı doğranır, rendelenmiş 2 adet domates, tuz, karabiber, kekik, pul biber ve zeytinyağı ilave edilerek harmanlanır. Bir tepsi veya borcama konulur ve üzerine 2 adet kuru soğanı iri iri doğrayıp ilave edilir. Sarımsaklar küçük doğranıp eklenir. 1 çorba kaşığı salçayı sıcak 2 su bardağı suyla eriterek üzerine dökülür. Üzerine 1 adet domatesi dilimleyip folyo veya yağlı kâğıt ile kapatarak 180 °C fırında pişirilir. 10 dk. üzeri açık olarak kızarması sağlanır.

ALINTI: http://www.hamaratabla.com/makale/733,firinda-tavuk-turlusu.htm